negine abzian

رسپی سالمون رسپی سالمون یکی از اعضای خانواده آزادماهیان است. آزادماهیان، ماهیانی هستند که به تخم گذاری در آب شیرین رودخانه ها علاقه دارند به همین علت، با وجود ز...

بازدید :298
چهارشنبه 4 اسفند 1395زمان :14:37
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

negine abzian

رسپی سالمون

رسپی سالمونیکی از اعضای خانواده آزادماهیان است. آزادماهیان، ماهیانی هستند که به تخم گذاری در آب شیرین رودخانه ها علاقه دارند به همین علت، با وجود زندگی در دریا یا اقیانوس، برای تخم گذاری بر خلاف جریان آب شنا می‌کنند و به رودخانه باز می‌گردند تا در آنجا تخم گذاری کنند.
پس از تخم گذاری دوباره به دریا بازمی‌گردند و این چرخه تکرار می‌شود. رسپی سالموننوعی ماهی روغنی است. گوشت آن سفت و پرچرب بوده و چربی در تمام قسمت‌های گوشت پراکنده است. چربی این آبزی از نوع غیراشباع و حاوی اسیدهای چرب امگاـ۳ است و پروتئین آن با کیفیت و حاوی اسیدهای آمینه ضروری است.
قزل آلا و ماهی سالمون هر دو عضو اعضای خانواده آزادماهیان هستند اما گوشت بدن ماهی سالمون صورتی است. همچنین ماهی سالمون خلاف ماهی قزل آلا از پایین تنه خال ندارد. فک ماهی قزل آلا بالاتر از چشمش قرار می گیرد، در حالی که فک بالای ماهی سالمون، از چشمش بالاتر نیست. با توجه به اینکه ماهی سالمون منبع مناسبی برای ویتامین D و E محسوب می‌شود و نسبت به ماهیان دیگر امگا-3 و پروتئین بیشتری دارد تقاضای نسبتاً زیادی برای آن وجود دارد.
برخی پرورش دهندگان ماهی قزل آلا، با تغییر سبد خوراک ماهی های قزل آلا در آخرین مراحل پرورش، گوشت آن ها را رنگی می‌کنند تا بتوانند به جای رسپی ماهی سالمون، گران‌تر بفروشند.

دو مورد از مهم‌ترین تفاوت های رسپی ماهی سالمونو قزل آلا این است که :

- نیمه پایین تن ماهی سالمون، بر خلاف قزل آلا خال ندارد.
- فک بالای ماهی سالمون، هرگز از چشمش بالاتر نمی‌رود، اما فک قزل آلا همیشه بالاتر از چشم آن است.

فواید ماهی سالمونعبارتند از :

1- پیشگیری از سرطان
گوشت ماهی سالمون حاوی رنگدانه‌های کارتنوییدی است و به همین دلیل به رنگ صورتی است. در این رنگدانه‌ها، آنتی‌اکسیدان‌های قوی وجود دارد که در بدن موجب رشد و سلامت سلول و بافت‌های بدن می شود. همچنین رنگدانه های کارتنوییدی می توانند رادیکال‌های آزاد مضر بدن را که در اثر فعل و انفعالات شیمیایی در بدن ایجاد می‌شوند، جذب کنند. در نتیجه کسانی که ماهی سالمون مصرف می کنند، از تخریب و تکثیر بیش از حد سلول و ایجاد تومورهای سرطانی در آنها پیشگیری می شود. بانوان بیش از آقایان باید ماهی سالمون مصرف کنند. زیرا این غذا به دلیل داشتن آنتی اکسیدان، از ابتلا به سرطان سینه پیشگیری می کند.

2- تقویت سیستم ایمنی
ماهی سالمون حاوی ماده‌ای معدنی به نام سلنیوم می باشد که این ماده می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و در عین حال احتمال ابتلا به عفونت ها را نیز کاهش دهد.

3- درمان روماتیسم
ماهی سالمون دارای امگا3 زیادی است که این ماده خاصیت ضد التهابی دارد. همچنین برای کسانی که به دردهای مفصلی و روماتیسمی مبتلا هستند، این ماهی مفید است.

ـ متاسفانه بدن انسان قادر به تولید حجم مناسبی از امگا۳ نیست. به همین دلیل هم متخصصان مصرف خوراکی‌های سرشار از این اسید چرب پرخاصیت برای بدن را به همه افراد در تمام گروه‌های سنی توصیه می‌کنند.
سالمون به دلیل داشتن امگاـ۳ قابل جذب، خاصیت ضدالتهابی داشته و اثر مطلوبی در کاهش دردهای مفصلی و روماتیسمی دارد و شانس زنده ماندن بعد از سکته قلبی را افزایش می‌دهد. 113 گرم از این ماهی 87 درصد از نیاز بدن به امگا3 را تامین می کند و این مقدار از بروز حملات قلبی، ریتم های نامنظم قلب، لخته شدن خون درون رگ ها پیشگیری می کند. انجمن قلب آمریکا به تمام افراد توصیه می‌کند برای حفظ سلامتشان حداقل هفته‌ای ۲ مرتبه ماهی، به‌خصوص ماهی‌های چرب حاوی امگا۳ مصرف کنند.

4- درمان بیماری قلبی

کسانی که به بیماری های قلبی مبتلا هستند، می توانند ماهی سالمون مصرف کنند. این ماهی به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده می تواند عروق خونی را باز کند و با ایجاد تعادل در میزان فشار و چربی خون احتمال خطر بروز حمله قلبی را کاهش می دهد.

طرز تهیه ماهی سالمون

نكات طلایی در طرز تهیه ماهی سالمون وجود دارد که گفتن آن خالی از لطف نیست. ابتدا مراقب باشید که افراد سودجو ماهی قزل آلا را با عنوان ماهی سالمون به شما ندهند. برخی از کلاهبرداران با استفاده از نوعی رنگدانه‌های خوراكی تغییراتی در رنگ گوشت ماهی قزل‌آلا، این ماهی را با برچسب ماهی سالمون در بازار عرضه می کنند.

طبخ رسپی ماهی سالمونبه سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد. اما می توانید زمان طبخ از سبزیجات معطر به همراه آبلیمو و ادویه استفاده کنید. سپس ماهی را درون فویل قرار داده و آن را با دمای 180 درجه طبخ کنید. طرز تهیه ماهی سالمون می تواند همراه با خواباندن در سركه، زنجیل و پیازچه به شکل قطعات مربع شكل نیز باشد. سپس آن را در سیخ های چوبی و درون مایکروفر قرار دهید.

ادامه مطلب در سایت نگین آبزیان

نظرات این مطلب
نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
negine abzian negine abzian کد امنیتی

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
آرشیو
خبر نامه


معرفی وبلاگ به یک دوست


ایمیل شما :

ایمیل دوست شما :



چت باکس




captcha


آمار سایت
  • کل مطالب : 7
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 5
  • بازدید کننده امروز : 4
  • باردید دیروز : 0
  • بازدید کننده دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 47
  • بازدید ماه : 59
  • بازدید سال : 243
  • بازدید کلی : 20029
کدهای اختصاصی